
Bangladeş vizesi almak için Çalışan Vize Danışmanlık Hizmetleri Merkezi ile bir görüşme sağlayarak aracı kurumlara vize başvurusu yapmak mümkün olacaktır. Bu vize işlemleri için Çalışan Vize tarafından sizlere yönlendirilen vize temsilcileri yol gösterici olup bütün bir işlem takibini yaparak bir an önce en kısa süre içerisinde bu ülkeye vize almanıza yardımcı olur. Vize işlemleriniz konusunda dikkat etmeniz gereken pek çok detayı da sizlere aktararak herhangi bir sorun çıkma ihtimalini önler.
Bangladeş vizesi gerek ticari, gerek turistik, gerek eğitim gerekse çalışma gibi birbirinden farklı pek çok sebep gösterilere talep edilebilir. Bu ülkeye vize alması gereken kişilerin önceden yaptırması gereken bir takım aşılar olduğundan da ilk başta söz ederek seyahat belgelerini bu yolculuğun gerçekleşmesine 1 ay kala hazırlamakta fayda olduğunu söylemek mümkün olacaktır.
Bangladeş’e vize nasıl alınır? Bangladeş vizesi almak için hangi evrakları önceden hazırlamak gerekir? Bangladeş Türklere vize veriyor mu? Bangladeş vizesi alma kuralları neler ya da ne gibi koşullarda Bangladeş vize kabulü yapılır ya da yapılmaz gibi bir takım bilgileri bu makalemizde sizin için sıraladık. Bangladeş vizesi ile ilgili olarak sormak istediğiniz daha spesifik sorular varsa mutlaka Çalışan Vize ile iletişime geçmenizde fayda vardır.
Bangladeş Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Bangladeş vize randevusu nasıl alınır şeklinde bu işlemlerin başlangıcı olarak kabul edilen bir soru ile makalemize başlayacak olursak, Bangladeş vize işlemleri için randevuyu direkt olarak ön kayıt sırasında alabileceğinizi söyleyebiliyoruz. Bangladeş vize randevu işlemleri, Bangladeş vizesi ön kayıt formunda online olarak yapılan bir işlemle başlar. Bangladeş konsolosluğu ile direkt olarak bir bağlantı kuramayacağınız için bu konuda vize danışmanınızın yardımıyla işlem detaylarını takip edebilirsiniz.
Bangladeş Vize Evrakları İçin Hangi Belgeler Gerekli Olacaktır?
Bangladeş vize evrakları için hangi belgeler gerekli olacaktır? Konusunda aslına bakacak olursanız burada birazdan sizlere tek tek sıralamasını yapacağımız belgelerin dışında da Bangladeş vize türlerine bağlı olarak da bir evrak ilavesi yapılması gerektiğini önceden belirtelim. Bununla birlikte Bangladeş turistik vize evrakları şu şekilde sıralanabilir.
- Bangladeş Konsolosluğu için İngilizce yazılmış olan bir dilekçe ve vize başvuru formu çıktısı
- Kimlik kartı fotokopileri
- Biyometrik fotoğraflar
- Kaşeli ve imzalı işe giriş bildirgesi ve 3 aylık maaş bordrosu
- Yurt dışı sağlık raporu ve yurt dışı aşı kartı
- Yurt dışı seyahat sağlık sigortası poliçesi
- Bangladeş’te konaklama bilgileri
- Bangladeş uçak bileti
- İkametgâh belgesi
- Son 3 aylık banka hesap dökümü
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Bangladeş vize evrakları olarak güncellik son derece büyük bir önem taşır. Bununla birlikte vize kayıt bildirgesinde geçen tüm bilgilerin de güncel ve tutarlı kayıtlarla yapılması çok önemlidir. Aynı zamanda belgelerin bazılarının da ilgili makamlar tarafından verilmiş olur kaşe ve ıslak imzalı olması gerekir. Bunlardan en önemlisi de tam vukuatlı nüfus kayıt örneği olacaktır. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, Bangladeş vize işlemleri için turist adayının bağlı bulunduğu nüfus dairesinden ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınmış olması Bangladeş konsolosluğu için son derece önemli bir evrak olacaktır.
Bangladeş seyahatinin sonunda bile pasaportun daha en az 6 ay geçerli olması ve Bangladeş vizesinin işlenmesi için mutlaka arka iki sayfasının boşluk olması da ayrıca önem verilen unsurlar arsında yer alır. Bütün bunların yanı sıra nüfus bilgilerinde herhangi ani bir değişiklik vize alma sürecinde meydana gelirse mutlaka değiştirilmesi ve en yeni bilgilerin Bangladeş konsolosluğuna sunulması son derece büyük bir önem taşır.
Bangladeş Hangi Vizeleri Verir?
Bangladeş hangi vizeleri verir konusunda da bilgi sahibi olmanız bu seyahatin amacınıza uygun bir şekilde gerçekleşmesi adına çok önemli bir etkendir. Çünkü Bangladeş ülkesine gidiş sebepleri arasında göstereceğiniz gerekçeler vize türlerine bağlı olarak teslim edeceğiniz evraklarla desteklenmek zorundadır. Bu hususta Bangladeş vize çeşitleri için şu şekilde bir sınıflandırma yapılabilir.
- Bangladeş turistik vize
- Bangladeş aile ve arkadaş ziyaret vizesi
- Bangladeş ticari vize
- Bangladeş transit geçiş vizesi
- Bangladeş fuar vizesi
- Bangladeş öğrenci vizesi
- Bangladeş spor müsabakası vizesi
- Bangladeş kültürel vize
- Bangladeş gazeteci ve basıl mensubu vizesi
Bangladeş vize türlerine bağlı olarak alınması gerekli olan evraklar için öğrenci vizesinde mutlaka öğrenci olduğunun kanıtlanması adına orijinal bir öğrenci kimlik kartının arkalı önlü fotokopisi çekilmeli. Bunun yanı sıra öğrenci olan turist adaylarının okullarından almış olduğu ıslak imzalı öğrenci belgesini Bangladeş konsolosluğuna sunması da son derece büyük bir önem taşır.
Bangladeş ticari vizelerin verilebilmesi için Bangladeş konsolosluğu evraklar arasında antetli kağıda ticari amacın detaylarıyla ilgili bir dilekçe istemektedir. Bangladeş’te ticaret gerçekleştirecek olan kişiler için ayrıca bir şirket ticari faaliyet dökümü ile imza sirkülerinin de konsolosluğa iletilmesi gerekli olacaktır.
Bangladeş kültürel vize için katılmak istenen sosyal ve sanatsal faaliyetin biletleri ve aynı zamanda basın vizeleri için de yeterli ekipman listesi istenecektir. Bangladeş fuar vizesi ve aile ve arkadaş ziyareti vizeleri için ise mutlaka orada ikamet eden kişiler tarafından kişiler tarafından yazılmış olan davet dilekçesi alınması önemli olacaktır.
Bangladeş vizesi almak için aynı zamanda çok girişli ve tek girişli, uzun ya da kısa süreli vize tipleri konusunda da bilgi sahibi olmak bu vizeleri olabildiğince faydalı kullanmak açısından son derece büyük bir önem taşır.
Bangladeş Vize Politikası
Bangladeş vize politikası ile ilgili olarak ulusal pasaportlar için kesinlikle vize istendiğini söylemek mümkün olacaktır. Ulusal pasaportlar genel olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen bordo renkteki umuma mahsus pasaportlardır. Resmi olan (hususi, hizmet ve diplomatik) pasaportlar için Bangladeş ülkesi 3 aylık bir geçiş hakkı tanımaktadır.
Bangladeş Vizesi Ne Kadar Zamanda Çıkar?
Bangladeş vizesi ne kadar zamanda çıkar konusunda ilk olarak Bangladeş vize evraklarını bir araya getirirken yapmanız gereken işlemler için belli bir zaman zarfı gerekli olacaktır. Özellikle de yurt dışı aşı karnesi için mutlaka en az 10 gün önceden bir işlem ve uygulama yaptırmanız gerekir. Bunun yanı sıra aynı zamanda da Bangladeş vize işlemlerinin incelenmesi de Bangladeş konsolosluğunun görev yoğunluğu bakımından da düşünülecek olursa normal zamanda 7 ya da 10 iş gününde çıkması gereken bir vizenin 1 ayda çıkma ihtimali de vardır. Bütün bu işlem ve inceleme süresini göz önünde bulundurarak düşünecek olursak en az 1 ay önceden Bangladeş vize evrak hazırlığına başlamak ve belge teslimini en kısa süre içinde yapmak da son derece büyük bir önem taşır.
Bangladeş Vizesi Almak Zor Mu?
Bangladeş vizesi almak zor mu diye soracak olursanız Schengen kadar zor şartlara sahip olmadığını söyleyebiliriz. Ancak bu vize evraklarının tamamı en doğru şekilde hazırlanmalıdır.
Bangladeş Vize Ücret
Bangladeş vize ücret için farklı vize kategorileri esas alınarak bir ücret detayı verilir ve aynı zamanda yaş gruplarının da bir etkisi olacaktır. Bu sebeple vize danışmanınızla görüşünüz.